top of page

MRI op maat

Alles is mogelijk bij deze cursus cq. bijscholing. Wel moeten de cursisten ruime ervaring hebben met MRI en een post HBO cursus gevolgd hebben. Dit vanwege het tempo waarbij bepaalde stof behandeld wordt. Aangenomen wordt dat de basis technieken van MRI bekent zijn.

Voorbeelden van gevorderden cursussen zijn:

 

  • Protocol optimalisatie: contrast, SNR, scantijdreductietechnieken, optimaliseren van basis sequenties (SE, IR, STIR, Flair, TSE en GRE).

 

  • TSE: de gehele TSE wordt van voor naar achter behandeld waarbij er diep op de parameters en artefacten wordt ingegaan.

 

  • Gradient Echo: de gehele Gradient Echo wordt uitgediept, de nadruk komt te liggen op contrast beinvloeding en de verschillende gradient echotechnieken (Turbo, spoiling etc)

 

  • MRI abdomen: de focus bij deze cursus ligt op het optimaliseren van de sequenties en het aanpassen van de breath-holdtijden. Verder wordt er aandacht besteedt aan de ademhalingscompensatietechnieken zoals de navigator en worden protocollen besproken van het gehele abdomen (bovenbuik en bekkenregio) met de eventuele richtlijnen. 

 

  • MRI cardiac: nadruk bij deze cursus is het begrijpen en optimaliseren van de sequenties en het aanpassen hiervan bij verschillende hartfrequenties. Ook ECG triggeren komt uitgebreid aan bod.

  • Nieuwe technieken:  Compressed Sense, SMS, fingerprinting etc, 

 

MRI op maat is uitermate geschikt om theoretische uitleg te combineren met hands-on sessies. Uiteraard is alleen een theoretische sessie of hands-on sessie met eventueel een combinatie van verschillende onderwerpen ook mogelijk.

 

Doel van deze cursus:

Het verdiepen van de technische en applicatorische kennis van de sequenties. De cursist kan na afloop de toegepaste technieken optimaliseren en is hierbij in staat de scanparameters optimaal aan te passen.

Bij de theoretische cursussen wordt gewerkt met praktijkgerichte opdrachten zodat de theorie toepasbaar wordt in de praktijk.

bottom of page